Kalasgryta Eric
Jajaja jag vet. Fantasilösa namn på mina maträtter, men denna gryta gjorde jag faktiskt till Erics 60 års kalas förra lördagen. Nu har min egen fotograf krävt att jag skriver in mina recept igen. Lite lat är jag nog.
Bilden tog Anders när vi var i Sundborn i somras. Det var efter den myggrika natten i Hedemora!
4 qournfiléer skivade
1 gul lök i klyftor
1 klyfta vitlök hackad
1 gul paprika i stora bitar
1 röd paprika i stora bitar
1 lite burk hela champinjoner
ca 10 soltorkade tomater i bitar
1 dl grädde
1-2 dl buljong
1 tsk sambal oelek
olivolja
svartpeppar, salt, timjan
Fräs qourn någon minut, häll i alla grönsaker och sambal oelek och fräs tills de blir mjuka. Späd med grädde, buljong och smaka av med kryddor. Låt puttra i ca 20 minuter.
Knappt ett inlägg i månaden numera. Om du inte redan lagt ner den här bloggen så kanske du ska fundera på att göra det!!