Tomatbröd



Vad som helst kanske man inte kan stoppa in i ett bröd men en kylskåpsrensning är aldrig fel. Häromdagen när Anders hade ställt undan frukosten fick han tydligen inte in allt i vår enorma kyl. Han satte helt resolut fram tomater, en halv lök, paprika och fetaost på bänken och sa "när du ändå nu tänkter baka bröd kan du väl stoppa i det här med". Visst sa jag som alltid vill vara till lags haha.....

50 g jäst
1 liter kallt vatten
vetemjöl
4 msk olivolja
1 msk salt
8 hackade cocktailtomater
1/2 gul lök,
1/2 paprika
1/2 paket fetaost
resterna av den färska basilikan som snart sett sina bästa dagar

Hacka alla grönsakerna och osten fint, blanda ihop alltsammans till en deg som ska jäsa ganska länge, sådär 1-3 timmar. Baka ut i en långpanna och jäs ca 30 minuter och grädda i 200 grader.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0