Spenatsås

Jag är en stor spenatälskare och har till min stora lycka fostrat 4 barn in i denna känsla. Den här goda pastasåsen blev jag bjuden på för många, många år sedan. Minns att jag var skeptisk till att använda spenat till pasta men blev glatt överaskad och har sedan serverat min familj denna sås många gånger. Förmodligen bottnade min tveksamhet i hur barndomens spenat smakade, stuvad och serverad med makrill, prinskorv eller ägg. Helt okej om man nu bortser från de animaliska inslagen. Vilken tur att jag blev övertygad om hur fantastiskt spenaten trivs med pastan. Vill reservera mig lite för måtten eftersom jag i stort sett alltid lagar mat lite på en höft, så se måtten som ett riktmärke inte en sanning.
ca 200 g fryst spenat
2-4 dl mjölk
3-4 vitlöksklyftor
1 dl stark ost
salt, peppar
Tina spenaten långsamt i en gryta, späd sedan med lite mjölk i taget, pressa ner vitlöken och låt puttra ihop. Smaka av med kryddorna och låt till sist osten smälta ner i såsen. Den ska bli lite trådig så låt bli att koka upp efter att du lagt i osten.
Kommentarer
Trackback