Morotsbiffar

Såhär efter jul är min plånbok något tunnare än vanligt och det brukar alltid betyda att maten blir godare och mer näringsrik. Det blir mycket potatis, lök, morötter och linser, bra basföda. Så i fredags bjöd jag mina två grabbar här, en stor och en ännu större på potatismos och morotsbiffar med lingonsylt. Vegetarisk husmanskost!
Mina recept varierar allt efter humör och vad som går att gräva fram i kylen, men här kommer basreceptet.
Morotsbiffar
3st grovt rivna morötter
1 stor hackad lök (fräst i lite olivolja)
1 dl majsmjöl
1 dl havregryn
2 ägg
lite mjölk eller vatten om smeten blir för hård
1 dl stark ost, riven
1msk tomatpuré
1 pressad vitlök
salt, peppar
Bland smeten så den inte blir alltför hård, Stek biffar i olivolja på medelvärme.
Detta är ett recept som går att variera med andra eller fler grönsaker, örtkryddor osv. Testa!

Kommentarer
Trackback