Purjolåda med potatismos

Idag är vi jättesjuka allihop. Ja vi som är hemma, eller åtminstone vi två som hänger framför TVn hela dagen. En av oss har sovit hela eftermiddagen och den andra dvs jag, har hängt först vid datorn/TVn och sen vid grytorna. När jag är sjuk och dålig så brukar jag få en oförklarig längtan efter salta saker, ni vet saltgurk och oliver. Men hur sjutton bygger man en hel middag på detta? Nä nåt helt annat fick det allt bli och jo jag vet att det sägs att man ska äta lätt mat när man är sjuk. Så därför var potatismos det första jag tänkte på haha.... och till det slängde jag ihop en purjolåda på måfå som blev jäkligt god.
Purjolåda
1 stor purjo i skivor
1 tomat
3 ägg
2 dl mjölk
2 msk senap
salt och peppar
riven ost
ströbröd
Koka purjon mjuk, lägg i en form och fördela skivad tomat över. Vispa ihop ägg, mjölk, senap och kryddor, häll redningen över purjon. Riv ost över och häll på ströbröd. Ca 25 minuter i 225 grader.
Potatismos
1 kg mjölig potatis, typ King Edward
1 msk smör
mjölk
salt
svartpeppar
Förmodar att ni kan göra mos men kanske finns en eller annan nybörjare som vill ha vägledning.
Koka potatisen. Mosa den med potatispress eller en stamp. Blanda i smöret, späd med lite mjölk i taget och rör gärna med elvisp. (jag gillar elvispen). Smaka av med kryddorna. Tänk på att moset sväller lite efter det är klart så om du tycker det blivit för löst så kan det mycket väl vara perfekt!
Kommentarer
Postat av: Anonym
det där lät ju jätte gott, älskar purjolök:-)
vill du ha fler besökare till din blogg?
det är gratis, snabbt och väldigt enkelt:-)
http://www.viraltrafik.se/?gelicaeriksson
Postat av: Jessica
Nu åker min första purjolåda in i ugnen. Väntar med spänning på att få smaka.
Trackback