Delikat squash

Under en period i mitt liv levde jag självhushållningsliv. Tovade, kardade, spann, växtfärgade, vävde och stickade. Det var en del av det hela, den andra bestod av grönsaksodling. Min dåvarande man Stefan och jag odlade under några år grönsaker på 400 kvadrat och förvarade rotfrukterna i en potatiskällare, vi syltade, saftade och mjölksyrade. Frysen använde vi givetsvis men det var liksom ingen sport. Ett år hade vi flera olika sorters squash. Runda, avlånga, gula, randiga och alldeles vanliga.Vi åt squash, sålde squash,slängde squash efter objudna gäster och matade hönsen med squash. Det fanns nog inte ett squashrecept vi inte provade. När jag förut idag funderade på om det var något speciellt recept jag mindes så var det faktiskt det som följer.
2 squash
1-2 tärnade äpplen
2-3 msk grahamsmjöl
1-2 tsk curry
1 tsk salt
olivolja
1 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
dill
Blanda mjöl med curry och salt. Skiva squashen i rätt tjocka skivor och vänd i mjölblandningen. Bryn skivorna hastigt på båda sidor , lägg över äppeltärningarna. Häll över grädde och mjölk. Skaka samman det hela i pannan och låt stå på svag värme och sjuda, men inte längre än att squashen har spänsten kvar. Smaka av med
klippt dill över. 2 squash
1-2 tärnade äpplen
2-3 msk grahamsmjöl
1-2 tsk curry
1 tsk salt
olivolja
1 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
dill
Blanda mjöl med curry och salt. Skiva squashen i rätt tjocka skivor och vänd i mjölblandningen. Bryn skivorna hastigt på båda sidor , lägg över äppeltärningarna. Häll över grädde och mjölk. Skaka samman det hela i pannan och låt stå på svag värme och sjuda, men inte längre än att squashen har spänsten kvar. Smaka av med
Kommentarer
Trackback