Kalasgryta Eric
Jajaja jag vet. Fantasilösa namn på mina maträtter, men denna gryta gjorde jag faktiskt till Erics 60 års kalas förra lördagen. Nu har min egen fotograf krävt att jag skriver in mina recept igen. Lite lat är jag nog.
Bilden tog Anders när vi var i Sundborn i somras. Det var efter den myggrika natten i Hedemora!
4 qournfiléer skivade
1 gul lök i klyftor
1 klyfta vitlök hackad
1 gul paprika i stora bitar
1 röd paprika i stora bitar
1 lite burk hela champinjoner
ca 10 soltorkade tomater i bitar
1 dl grädde
1-2 dl buljong
1 tsk sambal oelek
olivolja
svartpeppar, salt, timjan
Fräs qourn någon minut, häll i alla grönsaker och sambal oelek och fräs tills de blir mjuka. Späd med grädde, buljong och smaka av med kryddor. Låt puttra i ca 20 minuter.
Ratatouille
Min sedan ett tag avlidna katt Modesty eller ja det hette hon på sina bra dagar. I övrigt fick hon heta Dampen.
Hösten är här!
1 röd paprika
1 grön paprika
2 gula lökar
1 squash
3 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
salt, svartpeppar, tabasco och 1 lagerblad
Hacka grönsakerna grovt och fräs i olivolja, häll på tomaterna och låt allt koka ca 10 under lock.
Smaka av med kryddor och låt koka ytterligare 10 minuter utan lock.