Linssoppa igen

 



Linssoppa kan man variera i det oändliga. Alltid lika gott och mustigt. När hösten kommer brukar nya sopprecept poppa upp i min skruvade hjärna. Nu kanske inte just den här soppa är så himla konstig men ibland står det rätt omöjliga saker på bordet. Det har hänt att jag sagt till ungarna att dom får gärna äta mackor istället. Kanske mest för att jag själv tyckt att maten varit jäkligt äcklig. Men, men, som alla vet så är det av misstagen man lär sig.
När jag i början av sambolivet med barnens pappa skulle steka pannkakor så blev allt en enda stor degig klump och jag hävdade sedan i flera år att pannkakor, det kunde jag minnsann inte steka utan det var Stefans uppgift. Men sen en dag när jag blivit 2 barns mamma, gift mig och hunnit fylla 26 år (ja jag vet, en svindlande hög ålder) så fattade jag mod och testade pannkakorna igen. Och till min stora förvåning så blev dom hela, runda och till och med goda.


1 liten kålrot tärnad
1 morot, tärnad
1 hackad stor lök
2 dl röda linser
1 liter grönsaksbuljong
1 burk krossade tomater
2 dl kokosmjölk
1-2 tsk curry
cayennepeppar
olivolja

Fräs grönsaker och curry i oljan, häll i linserna och fräs med någon minut. Späd med buljong, krossade tomater och kokosmjölk, smaka av med cayenne. Låt koka i ca 15 minuter. Servera med russin och ett gott hembakt bröd.

 


RSS 2.0