Äppelkräm

Nu kan man kanske tycka att just äppelkräm tillhör hösten när det är äppelsäsong. Men icke i den här familjen. Förra helgen vid ett av alla våra kalas så träffade jag min nu 77 årige morbror Karl-Erik och hans särbo Britta. Han bor i Väröbacka och hon på Orust någonstans, varannan vecka sa dom sig bo hos varandra förutom när dom var lite osams. *L* Gamla människor tycks faktiskt vara precis som oss andra.
Nåväl, när vi skulle skiljas åt så frågade Britta om jag ville ha en påse matäpplen som hon skördade i höstas hemma på Orust. Jaaaa, svarade jag entusiastiskt, det är sååå gott att göra kräm på matäpplen. Sagt och gjort så fick jag med en påse fin fina äpplen hem, lite skrumpna i skalet men fasta i köttet. Det blev ganska mycket kräm men det ska väl gå åt då vi har huset fullt med barn den här helgen.
8 stora äpplen i skivor
1 liter vatten
1 dl socker
1 tsk kanel
2 msk potatismjöl
Koka äpplena mjuka i vatten, socker och kanel. Gör en redning av potatismjöl och lite vatten och häll i krämen i en fin tunn stråle under omrörning. Låt svalna, ät med mjölk och njuuuut.